Valitse sivu

REETTA HAAVISTO

Sopraano

Biografia

Sopraano Reetta Haavistoa ovat opastaneet laulajanuralle ensin Raija Kemppainen ja muuttaessaan synnyinkaupungistaan Porista Helsinkiin opiskelemaan laulupedagogiikkaa, opastajana hänellä oli Juha Karvonen ja Pirkko Törnqvist-Paakkanen. Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksessa opiskellessaan ja siitä eteenpäin tiennäyttäjänä on ollut oopperalaulaja Irja Auroora. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan mm. Monica Groopin, Jorma Hynnisen, Barbara Bonneyn ja Martin Katzin johdolla.

Menestystä Reettalle on tullut erityisesti lied-musiikissa. Hän voitti 2007 pianisti Sanni Antikaisen kanssa Kokkola Lied Competition -kilpailun nuortensarjan. Hän oli myös kesällä 2008 Poleeni liedpianisti-kilpailun voittajan Juho Alakärpän laulajana. Kesällä 2008 Reetta oli Timo Mustakallio -laulukilpailun nalisti ja kesällä 2009 hänet palkittiin kolmannella palkinnolla Kangasniemen laulukilpailussa. 2010 tammikuussa hän lauloi Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun finaalissa saavuttaen erikoispalkinnon. Keväällä 2015 lied-osaaminen huomioitiin jälleen kansainvälisessä Lions laulukilpailuissa Gut Immling Oopperafestivaaleilla Saksassa. Reetta konsertoi laajalla lied-ohjelmistollaan Suomessa ja ulkomailla ja on esiintynyt useiden suomalaisten ja ulkomaisten orkesterien solistina mm. Bernin sinfoniaorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Porin kaupunginorkesteri, Tromsøn kamariorkesteri, Bakun kaupunginoopperan orkesteri.

Tammikuussa 2012 Reetta debytoi Suomen Kansallisoopperassa Madama Cortesen roolissa G. Rossinin oopperassa Matka Reimsiin. Syksyllä 2013 hän esiintyi Suomen Kansallisoopperassa Norinan (Don Pasquale) ja Liùn (Turandot) rooleissa. Kesällä 2014 Reetta Haavisto debytoi Savonlinnan oopperajuhlien uutuusproduktiossa (Aulis Sallinen: Kullervo) Sisaren roolissa. Kaudella 2015-2016 hän lauloi Donna Elviran roolin Jyväskylän alueoopperassa. Haavisto lauloi Richard Straussin oopperan Arabella nimiroolin Aino Ackté festivaaleilla keväällä 2017, Bertan (Sevillan Parturi) Opera Boxin tuotannossa Aleksanterin teatterissa ja viimeisimpänä rooleina Kukko ja Närhi oopperassa Ovela Kettu Suomen Kansallisoopperassa 2017. Syksyllä 2017 Reetta Haavisto debytoi Mariinsky-teatterissa.

 

Teoskuvia

Arvioita

[Turun Filharmonisen orkesterin syys]kauden avaa Segerstamin johtama Syysaurinko-konsertti, jonka solistina kuullaan Reetta Haavistoa.
-Leif kuvailee Reettaa suurimmaksi tulevaksi suomalaiseksi sopraanoksi. Kenties Syysaurinko on hänen läpimurtonsa Turussa, Gardberg sanoo.
Jukka Kittilä, Turun Sanomat 20.4.2017

Sopraanoista Reetta Haavisto on iskussa. Äänessä on terävyyttä ja metallista kirkkautta. Kuviot soljuvat vaivatta.
-Jorma Pollari, Keskisuomalainen 2.1.2016

Reetta Haavisto lumosi Arabellana. Ilta oli kuitenkin itseoikeutetusti Reetta Haaviston, joka siis lauloi nimiroolin eli Arabellan osan. Hänen lämmin ja kypsynyt sopraanonsa oli erittäin sävykäs ja ilmaisuvoimainen. Upeaa ja teknisestikin moitteetonta kuunneltavaa – brava!
-Germont, oopperaa ja klassista, 21.3.2017

Yhteydenotot

Pete Vuorio
pete.vuorio@chordus.fi
+358 20 7959 110
+358 40 0806 869

Pekka Rantio
pekka.rantio@chordus.fi
+358 20 7959 111
+358 40 7505 425