Valitse sivu

NIKLAS SPÅNGBERG

Bassobaritoni

Biografia

Niklas Spångberg on esiintynyt laajasti oopperanäyttämöillä sekä orkesterien solistina. Suomen Kansallisoopperassa Spångberg on vieraillut vuodesta 2001, jolloin hän debytoi Puccinin La Fanciulla del Westin Sid’in roolissa. Savonlinnan Oopperajuhlilla Spångberg debytoi kesällä 2015 Musorgskin Boris Godunovin Mitjukhan roolissa. Muita Spångbergin oopperavierailukohteita ovat olleet Tukholma, Tampere, Turku, Vaasa, Pori ja Oulu. Ulkomailla Spångberg on esiintynyt Venäjällä, Virossa, Saksassa ja Tshekeissä.

Niklas Spångberg aloitti musiikkiharrastuksensa Cantores Minores -poikakuorossa vuonna 1977. 
Valmistuttuaan diplomi-insinööriksi 1996 Teknillisestä korkeakoulusta Spångberg aloitti lauluopinnot Sibelius-Akatemian solistisella osastolla, jossa hänen opettajanaan toimi Erkki Rajamäki. Spångbergin opettajina ovat toimineet periodeittain Jaakko Ryhänen, Irina Gavrilovici, Raimo Laukka sekä mestarikurssilla Enrico Facini.

Spångbergin ohjelmistoon ovat kuuluneet monien tunnettujen oopperoiden bassoroolit kuten Verdin Don Carloksen Filippo, Rigoletton Sparafucile, Puccinin La Bohemen Colline, Tsaikovskin Evgeny Oneginin Gremin, Mozartin Taikahuilun Sarastro ja Don Giovannin Komtuuri, sekä basso-osat mm. Händelin, Bachin, Telemannin, Mozartin, Beethovenin ja Puccinin kirkollisissa suurteoksissa.

Kaudella 2016-2017 Spångberg esiintyy Kansallisoopperan lisäksi Ilmajoen Musiikkijuhlien Mannerheim -oopperassa, sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla.

 

 

Teoskuvia

Arvioita

… nousikin esiin: bassobaritoni Niklas Spångberg. Hänellä on tummanpuhuva komea ääni, joka virtaa vaivattomasti ja musikaalisesti. Kookkaalla miehellä on ilmeistä esiintymisvarmuutta, ja hänessä on melkoinen annos karaktääriä.
Helsingin Sanomat

Basso Niklas Spångberg luostaripappi Magnus Andraen roolissa muodostaa vakuuttavan vastapelurin Messenius-Niemelälle.
Oulu-lehti

Muut miessolistit olivat kerrassaan hienoja. Niklas Spångbergin Magnus Andrae, Jouni Kokoran Hauptmanni ja Lassi Virtasen Rudbeckius onnistuivat täydellisesti niin laulamisen kuin näyttämötyön osalta.
Turun Sanomat

Vaikuttavan vaarallinen ilmestys, melkein kuin natsiupseeri, on Niklas Spångbergin pirullisella komentoäänellä laulava vallesmanni.
Helsingin Sanomat

Varsinainen nappivalinta on kuitenkin Vallesmannina öykkäröivä basso Niklas Spångberg, joka on yhtä miellyttävän oloinen kuin Auswitchin portinvartija.
Satakunnan Kansa

Yksi näyttämön vahvimmista hahmoista on Niklas Spångbergin järeä-ääninen luutnantti Zuniga.
Helsingin Sanomat

Esityksen trubaduuri, basso Niklas Spångberg on näyttämön solisteista ylivertainen.
Aamulehti

Yhteydenotot

Pete Vuorio
pete.vuorio@chordus.fi
+358 20 7959 110
+358 40 0806 869

Pekka Rantio
pekka.rantio@chordus.fi
+358 20 7959 111
+358 40 7505 425