Valitse sivu

MIA HEIKKINEN

Sopraano

Biografia

Mia Heikkinen valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin keväällä 2009 pääaineenaan oopperalaulu. Hän on lisäksi valmistunut musiikkipedagogiksi Turun AMK:n musiikkiakatemiasta vuonna 2008. Hänen opettajiaan ovat olleet mm. Pia-Gunn Anckar, Kaisu Helminen, Aulikki Eerola, Eeva-Liisa Saarinen ja Outi Kähkönen. Mestarikursseilla häntä ovat opettaneet esimerkiksi Margaret Chalker, Jeffrey Goldberg, Eva Blahová, Elisabeth Werres ja Udo Reinemann. Hän on myös opiskellut lied- ja barokkimusiikkia sekä improvisaatiota ja improvisaatio-oopperaa. Hän kuuluu perustajajäsenenä suomalaiseen oopperaimprovisaatioon erikoistuneeseen Improah! –ryhmään.

Mia Heikkinen on Kangasniemen laulukilpailun 2007 voittaja. Lisäksi hänellä on sijoitukset Lappeenrannan laulukilpailuissa, kansainvälisessä Kammeroper Schloss Rheinsbergin laulukilpailussa ja Jean Sibelius -laulukilpailuissa Järvenpäässä. Heikkinen on myös saanut tunnustusta useiden apurahojen muodossa viimeisimpänä Alfred Kordelinin sekä Matti Salmisen säätiöstä.

Heikkinen debytoi Suomen Kansallisoopperassa kaudella 2008–2009 Weberin Paholaisen palkka-ampujan yhtenä morsiusneitona sekä Mozartin Taikahuilun Papagenana, jonka jälkeen hän on vieraillut talossa säännöllisesti. Lisäksi hän on laulanut mm. Ooppera Skaalan, Tampereen oopperan, Kouvolan oopperan, Vaasan oopperan ja Sibelius-Akatemian oopperan, sekä Turun Kaupunginteatterin produktioissa.

Heikkinen pitää säännöllisesti liedresitaaleja pitkäaikaisen pianistinsa Salla Karakorven kanssa ja on laulanut kuorojen ja orkestereiden solistina. Heikkinen on myös kysytty sopraanosolisti nuorten suomalaisten nykysäveltäjien teoksissa ja on kantaesittänyt mm. Ville Raasakan, Maija Hynnisen, Markku Klamin, Lauri Mäntysaaren ja Adam Világin sävellyksiä Suomessa, Norjassa ja Saksassa.

 

 

Video

Teoskuvia

Arvioita

Helpolla ei tämä ohjaaja (Jorma Uotinen) laulajiaan päästä: koittakaapa laulaa nopeaa koloratuuriaaria vaihtuvin tahtilajein tanssien ja narulla hyppien sekä samalla polkaista kevyesti kolmiviivaiseen oktaavialaan, kuten säteilevä Mia Heikkinen teki. Illan suurimmat yksittäiset aplodit ja bravot!
Liikuntasuoritustensa lisäksi sopraano Mia Heikkinen Cunegondena osoittautui hienoksi komedienneksi, jonka äänellisellä ja miimisellä rekisterillä ei ilmeisesti ole rajoja.
(Keskipohjanmaa 11.01.2015, Kari Pappinen)

Bernstein: Candide
Den tyngsta rollen, Cunégonde, gjordes av Mia Heikkinen som tvingades hoppa rep och göra allt möjligt galet i sin supersvåra bravuraria Glitter and Be Gay med sina upprepade höga Ess som hon fyrade av ypperligt.
(Hufvudstadsbladet 11 januari 2015, Jan Granberg)

Sopranen Mia Heikkinen gjorde en färgstark tolkning av Cunegonde, baronens dotter, där hennes ettriga framtoning kulminerade i arian ”Glitter and Be” Gav med trestrukna ess och koloraturer både liggande och till hopprepshoppande.
(Vasabladet 11.01.2015, Rainer Holmgård)

Yhteydenotot

Pete Vuorio
pete.vuorio@chordus.fi
+358 20 7959 110
+358 40 0806 869

Pekka Rantio
pekka.rantio@chordus.fi
+358 20 7959 111
+358 40 7505 425