Valitse sivu

JUSSI VÄNTTINEN

Baritoni

Biografia

Jussi Vänttinen on espoolainen baritoni ja Lappeenrannan laulukilpailun miesten sarjan voittaja 2019. 

Hän opiskelee Sibelius-Akatemian oopperaluokalla, josta hänen on määrä valmistua maisteriksi joulukuussa 2019, sekä samanaikaisesti Tukholman Operahögskolanissa, josta hän valmistuu maisteriksi kesäkuussa 2019.
Vänttinen on esittänyt useita ooppera- ja operettirooleja kuten Tarquinius (B.Britten: The Rape of Lucretia), kreivi Almaviva (W. A. Mozart: Le nozze di Figaro), Starveling (B. Britten: A Midsummer Night´s Dream), Aeneas (H. Purcell: Dido & Aeneas), Gunther (O. Straus: Die lustigen Nibelungen), Ben (G-C-Menotti: The Telephone) sekä Fiorello (G. Rossini: Il barbiere di Siviglia). Hänen esiintymisensä niin oopperalavoilla kuin konserttiareenoillakin on kerännyt runsaasti kiitosta intensiivisyydellään ja fyysisyydellään sekä kyvyllä olla kontaktissa yleisön kanssa. 

Vänttinen on esiintynyt Oulu Sinfonian sekä Lohjan kaupunginorkesterin solistina ja hän esiintyy aktiivisesti myös liedlaulajana. Hänen viimeaikaiseen liedrepertoaariinsa on kuulunut mm. Schubertin Schwanengesang-laulusarja, Brahmsin Vier ernste Gesänge, Ravelin Don Quichotte à Dulcinée -sarja, Duparcin laulut, sekä Vladimir Agopovin Offrets timme -laulusarja.

Keväällä 2019 Vänttistä kuullaan Händelin Alcina-oopperassa Melisson roolissa Sibelius-Akatemiassa, sekä nimiroolissa Operahögskolanin ja Wermlandin-oopperatalon yhteistyöproduktiossa W. A. Mozartin oopperassa Don Giovanni.

Jussi Vänttisen opintoja ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Pro Musica-säätiö, Martin Wegeliuksen muisto –säätiö, Selim Eskelinin säätiö ja Sibelius-Akatemian tukisäätiö.

Yhteydenotot

Pete Vuorio
pete.vuorio@chordus.fi
+358 20 7959 110
+358 40 0806 869

Pekka Rantio
pekka.rantio@chordus.fi
+358 20 7959 111
+358 40 7505 425