Valitse sivu

JUSSI SALONEN

Tenori

Biografia

Tenori Jussi Salonen on ollut kysytty erityisesti oratoriosolistina ja häntä on kuultu mm. Oulun, Joensuun, Lahden ja Jyväskylän kaupunginorkestereiden, Helsingin barokkiorkesterin, Tallinnan barokkiorkesterin ja Opus X -orkesterin solistina. Hänen ohjelmistossaan on mm. Bachin passiot ja Jouluoratorio, Haydnin Luominen, Mendelssohnin Elias ja Mozartin Requiem.

Suomen kansallisoopperassa Salonen debytoi 2015 Ulrich Eisslingerin roolissa Wagnerin oopperassa Mestarilaulajat Nürnbergistä. Kaudella 2015-16 hän lauloi isolla näyttämöllä Shostakovitsin oopperassa Nenä sekä Alminsalissa Monteverdin Poppean kruunauksessa. Åbo Svenska Teaterin suositussa Taikahuilussa hän esiintyi Monostatoksen roolissa. Hänen muita oopperaroolejaan ovat olleet mm. Tacmas (Rameau: Les indes galantes), Ferrando (Mozart: Cosi fan tutte) ja Peter Quint (Britten: Ruuvikierre).

Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 2009 (kirkkomusiikki) ja 2014 (oopperalaulu) opettajinaan mm. Seija Nylund ja Anssi Hirvonen. Lukuvuoden 2007-08 hän opiskeli Montrealin McGill-yliopistossa Stefano Algierin johdolla. Tällä hetkellä hän opiskelee yksityisesti Berliinissä opettajanaan Sami Kustaloglu. Hänet on palkittu Wegelius-apurahalla ja Lohjan tenorikilpailuissa 2008 hän voitti kolmannen sijan.

 

 

Audio

Teoskuvia

Arvioita

”Matteus-passiolla oli oiva evankelista, kirkasääninen ja jäntevä tenori Jussi Salonen, joka oli oppinut hallitsemaan Schützin saksankielisen deklamaation taitavasti ja ilmeikkäästi. Meilahden kirkon valoisassa akustiikassa joka saksankielinen sana kuului selvästi ja sai oman affektivärinsä rytmisine aksentteineen. Salonen onnistui pitämään yllä kärsimysnäytelmän kerronnallista jännitettä.” – Hannu-Ilari Lampila, Helsingin Sanomat 19.4.2014

”Johannes-passiossa erittäin suuri merkitys on evankelistalla eli kertojalla, joka resitatiivien kautta kuljettaa juonta ja tapahtumia eteenpäin. Jussi Salonen hoiti roolinsa erinomaisesti, ilmeikkäästi, elävästi ja innostuneesti sujuvassa yhteistyössä urkuri Laura Vihreäpuun kanssa.” – Antti Juvonen, Karjalainen 31.3.2015

Yhteydenotot

Pete Vuorio
pete.vuorio@chordus.fi
+358 20 7959 110
+358 40 0806 869

Pekka Rantio
pekka.rantio@chordus.fi
+358 20 7959 111
+358 40 7505 425