Valitse sivu

JUHO PUNKERI

Tenori

Biografia

Tenori Juho Punkeri on niittänyt mainetta erityisesti vanhan musiikin ja liedin tulkkina. Monipuolisen musiikillisen taustan ja kauniin, lyyrisen äänenvärin ansiosta hän on kysytty ja arvostettu muusikkona ja taiteilijana. Hän esiintyy aktiivisesti mm. Suomalaisen barokkiorkesterin ja Helsingin Barokkiorkesterin solistina. Omin resitaalein Juho konsertoi säännöllisesti mm. pianisti Maritta Mannerin kanssa. Yhdessä he voittivat Helsinki Lied -kilpailun vuonna 2015.

Vuonna 2016 Punkeri valmistui Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta opettajanaan Erkki Rajamäki. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Dame Emma Kirkbyn, Howard Crookin, Andreas Schmidtin, Elisabeth Werresin, Tuuli Lindebergin ja Anssi Hirvosen johdolla. Liedissä häntä ovat valmentaneet mm. Ilmo Ranta, Hartmut Höll ja Martin Katz.

Hänen oopperaroolejaan ovat olleet mm. Orfeo (L’Orfeo, C. Monteverdi), Odysseus (Il ritorno d’Ulisse in patria, C. Monteverdi), La Theiérè/Le chat (L’enfant et les sortilèges, M. Ravel), Monostatos (Die Zauberflöte, W. A. Mozart).

Elokuussa 2017 Juho oli kansainvälisen Pietro Antonio Cesti -barokkioopperakilpailun finalisti Innsbruckissa, Itävallassa. Vuonna 2013 Juho palkittiin erikoispalkinnolla Lappeenrannan laulukilpailussa. Hänen opintojaan ja taiteellista työskentelyä on tukenut Pro Musica -säätiö, Martin Wegelius -säätiö, Selim Eskelinin säätiö ja Salzburgin musiikkijuhlien ystävät Suomessa ry.

Video

Teoskuvia

Arvioita

“Tenoraalinen loisto hurmasi Juho Punkerin aarioissa”
– Satakunnan Kansa

“Punkerin tenorisointi on vanhaan musiikkiin ihanteellinen, valoisa ja kevyt mutta samalla iskevän jäntevä.”
– Auli Särkiö

“Tenori Juho Punkeria parempaa Orfeusta meiltä tuskin löytyy.”
– Helsingin Sanomat

“Juho Punkerin hahmottelema Odysseus – Välimeren ylittävä sotapakolainen – on uskottava nimisankari, jonka epätoivo, oveluus ja voitontahto pääsevät täysillä esiin monipuolisen laulullisen ja emotionaalisen taitamisen ansiosta.”
– Helsingin Sanomat

Yhteydenotot

Pete Vuorio
pete.vuorio@chordus.fi
+358 20 7959 110
+358 40 0806 869

Pekka Rantio
pekka.rantio@chordus.fi
+358 20 7959 111
+358 40 7505 425