Valitse sivu

ERIK ROUSI

Basso

Biografia

Erik Rousi on tunnettu vahvasta, mutta samalla kauniista bassoäänestään, joka taipuu aina lied-musiikista raskaaseen romanttiseen oopperaan. Rousin rehellinen ja omaehtoinen ilmaisu on innostanut kuulijoita ja kriitikkoja niin kotimaassa, kuin myös kansainvälisillä areenoilla. Kaudella 2017/2018 Rousia kuultiin mm. R. Wagnerin Lentävän hollantilaisen Dalandina (Wien Bezirksfestwochen), W. A. Mozartin Don Giovannin Komtuurina ja V. Ullmannin Der Kaiser von Atlantiksen Lautsprecherinä (Israel Chamber Orchestra), Pori Sinfoniettan solistina ja C. M. von Weberin Taika-ampujan lastenversion Kasparina (Stadttheater Baden).

Kauden 2018/2019 syksyllä Rousi esiintyy L. van Beethovenin Fidelion Roccona (Stadttheater Baden), jonka jälkeen hän aloittaa kiinnityksellä Theater Ulmin solistikunnassa. Tulevalla kaudella Ulmissa hänen roolejaan tulevat olemaan R. Wagnerin Lentävän hollantilaisen Daland ja G. Donizettin Lucia di Lammermoorin Raimondo. Kaudesta 2017/2018 lähtien Erik Rousi on toiminut myös Eurajoki Bel Canton taiteellisena johtajana yhdessä bassokollega Mika Kareksen kanssa.

Rousin lied-repertuaari kattaa kaikki F. Schubertin suuret laulusarjat ja useita R. Schumannin laulusarjoja, sekä runsaasti kokonaisuuksia eri säveltäjien laulutuotannoista. Lied-resitaalein Rousi on esiintynyt mm. Eurajoki Bel Cantossa, Turun musiikkijuhlilla, Rauman Festivossa, Kaakon kamarimusiikissa sekä ulkomailla. Viime vuosina hän on esiintynyt järjestäen yhdessä pianisti Justas Stasevskijn kanssa.

Keväällä 2018 Rousi valmistui parhain mahdollisin arvosanoin Wienin kaupungin musiikkiyliopistosta oopperalaulun maisteriksi kamarilaulajatar Angelika Kirchschlagerin ja kapellimestari Niels Muusin ohjauksessa. Rousi on opiskellut myös Metropolia AMK:ssa ja Turun Konservatoriossa opettajinaan Seppo Ruohonen, Jouni Kuorikoski ja Marjut Hannula. Rousi on palkittu useilla kunniakirjoilla, palkinnoilla ja stipendeillä. Hänen laulajanuraansa ovat tukeneet Suomen Kulttuurirahasto, Jenny & Antti Wihurin Rahasto, Alfred Kordelinin Säätiö sekä Niilo Helanderin Säätiö.

 

Yhteydenotot

Pete Vuorio
pete.vuorio@chordus.fi
+358 20 7959 110
+358 40 0806 869

Pekka Rantio
pekka.rantio@chordus.fi
+358 20 7959 111
+358 40 7505 425