Valitse sivu

ELLI VALLINOJA

Mezzosopraano

Biografia

Mezzosopraano Elli Vallinoja on valmistunut Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolta, jossa hänen opintojaan ovat ohjanneet mm. Outi Kähkönen ja Marjut Hannula. Laulukilpailumenestystä on kertynyt Erkki Melartin kamarimusiikkikilpailun Lied-sarjasta (1.palkinto) sekä Kangasniemen laulukilpailusta (3.palkinto) sekä kesällä 2016 Zinka Milanov -kilpailun ja Wilhelm Stenhammar -kilpailun finaalipaikoilla.

Suomen Kansallisoopperassa Vallinoja on vieraillut Emmien roolissa oopperassa Albert Herring, Kesätyttönä oopperassa Juha, Idan roolissa operetissa Lepakko, Meg Giryn roolissa musikaalissa Oopperan kummitus ja mm. Kirmo Lintisen ”Koodi ilolle” -teoksen solistina. Häntä on kuultu ooppera- ja konserttisolistina myös muun muassa Turun Musiikkijuhlilla, Turun kaupunginteatterissa, Ilmajoen musiikkijuhlilla, Mäntän musiikkijuhlilla sekä Lemin musiikkijuhlien nuorena taiteilijana. Elli on esiintynyt myös useiden kuorojen solistina sekä mm. Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin ja Lohjan kaupunginorkesterin solistina.

Viime keväänä Elliä kuultiin mm. Opéra de Lyonin Poppean kruunauksen Ottaviana ja tänä keväänä hän vierailee Suomen Kansallisoopperassa mm. Madama Butterflyn Kate Pinkertonina ja Trubaduurin Ineksenä.

 

 

Video

Teoskuvia

Arvioita

Vain kaunisääninen Ottavia (Elli Vallinoja) tarkoittaa kaikkea verisen tosissaan, siksi hän myös joutuukin karkotettavaksi
Frankfurter Allgemeine Zeitung

Elli Vallinojan Ottavia on ylellinen niin sointivärissä kuin olemuksessaan, erityisesti jäähyväisissään Roomalle.
David VERDIER/Altamusica.com 19.03.2017

Toinen miellyttävä yllätys oli suomalaisen mezzosopraanon Elli Vallinojan Ottavia. Hän antaa kaiken syvyyden tälle jätetylle, unohdetulle hahmolle, ollen kykenevä pakottavaan vihaan määrätessään salamurhan, joka on lopulta vain yritys puolustautua ja selviytyä. Myös hänen laulunsa linja on varma ja kirkas ja ääni kantaa erinomaisesti. Hän voitti ansaitusti yleisön puolelleen.
Elodie Martinez/OperaOnline 17.3.2017

Pidimme erityisesti suomalaisen mezzosopraanon Elli Vallinojan tulkinnasta Neron vaimon, Ottavian roolissa. Hän on täydellinen yhtälailla kuvatessaan epätoivoista naista kuin järjestäessään Poppean murhaa ja hyväksyessään tilanteensa ja maanpaon. Todellinen tumma hahmo, joka luo vastapainon aviomiehen kauhistuttavalle valolle.
Fabrizio Migliorati/teatro.persinsala.it 16.3.2017

Yhteydenotot

Pete Vuorio
pete.vuorio@chordus.fi
+358 20 7959 110
+358 40 0806 869

Pekka Rantio
pekka.rantio@chordus.fi
+358 20 7959 111
+358 40 7505 425